Blogg

Julelotteri

I år har jeg bestemt meg for å sette ekstra pris på kundene mine. Derfor har jeg i år et julelotteri hvor jeg lodder ut en goodiebag til en heldig kunde hver søndag frem til julaften.

Det du må gjøre for å være med i trekningen er å kjøpe en valgfri vare i nettbutikken. Enkelt og greit!

Jeg trekker en tilfeldig vinner blant alle ordrene som har kommet inn i desember. Det kan dermed lønne seg å bli med tidlig i desember. Blir du med allerede i dag får du bli med på 4 trekninger.

Jeg gleder meg til å trekke en vinner blant en av mine fantastiske kunder.

Lykke til!

Hjemmelagde julegaver

Jeg liker hjemmelagde julegaver, både å få dem og å gi dem. I år er det ikke så mange som får hjemmelagde gaver av meg, men jeg har laget til to nieser. 

Med barn så tenker jeg det er viktig at de får noe de liker så de vil bruke det. Jeg bestemte meg for at Vranglua og vranghalsen er et perfekt gavesett som de også kan bruke daglig. Så da måtte jeg rett og slett spørre, hvilke farger liker dere? Fra eldstemann på 8 år var svaret blått, sjøgrønn, turkis, mint og slike farger. Så da leitet jeg litt i lagret mitt og fant ut at jeg kunne bruke DSA Big Sterk og DSA Fat faerytale i mørk sjøgrønn.

Halsen fikk en litt annerledes look en originalen, men jeg syns den ble fin. Mer feminin i uttrykket. Perfekt for ei jente i 3.klasse.

Minstemann på 6 år var derimot litt mer sprekere i yndlingsfargene. Her var svaret regnbue og gull! Ojsann! En liten utfordring til tante her… Men jeg fant et hespe med Manos Del Uruguay Alegria Grande i fargen Carneval som jeg syntes kvalifiserte i regnbuekategorien. Men for å finne en kontrastfarge som passet til denne måtte jeg ta meg en tur i butikken. Der fant jeg et deilig nøste med plommefarget Mondial Cashmirette Gold som passet perfekt! Mykt og godt var det også. Når jeg gravde litt i restegarnet mitt fant jeg en snelle med DROPS Glitter gull, som ble den perfekte prikken over i-en i regnbuelua. 

Skal dere lage julegaver i år? Del med meg under da vel! 

Vi strikkes!

Lek med garn

Helt siden jeg var lita har jeg elsket å skape mine egne ting. Om det var å male og tegne eller lage store ting av papp spilte ikke noen rolle. Jeg lærte meg tidlig ulike garnteknikker som veving, hekling og strikking. Heldigvis for meg så hadde (og har altså) jeg en mor som villig lærte vekk. Noe av det første jeg strikket var grytekluter og klær til Barbie-dukkene.

Her har Barbiedukkene fått nye antrekk. Lange knestrømper var et must på 90-tallet.

På håndarbeiden på skolen var også strikking på pensum. Egentlig var oppdraget å strikke ei lue, men jeg, sta som jeg var, mente at lue, det brukte jeg ikke, så jeg gikk i gang med å strikke meg et egendesignet skjerf med åttebladsroser i bunn. Riktignok ser jeg nå at alle vrangmaskene i glattstrikken har blitt vridd, men øvelse gjør mester.

Nå er jeg mamma selv og har gleden av å følge min egen sønns lek med garn. Han har både lært å strikke litt og nå er det fingerstrikking som er det store. Han har laget seg sitt eget smettesjerf og er kjempestolt av det. Nå er han i gang med nr 2. 

Hva lagde du som barn? Og har du egne barn som du lærer vekk ulike garnteknikker til? Del med meg i kommentarfeltet da vel 🙂

Ånei! Koftemontering! Eller?

Montere kofte; det er mange som tenker på det med skrekk. «Mener du at jeg må klippe opp? Nei, takk!» Jeg syns også det er skummelt, men det blir lettere og lettere for hver gang jeg prøver det. I denne posten skal jeg vise deg hvordan jeg gjør det. Jeg er ingen ekspert på området, men det har alltid godt bra. 

Først finner jeg frem den gamle Pfaff-symaskina som jeg har arvet etter bestemor. Ja, den er fra 60-tallet, men fungerer like fint ennå. Trenger bare å smøres en gang i blant, noe min snille pappa tar seg av. 
Har du ingen symaskin? Lån av familie eller venner eller kanskje ditt lokale husflidslag.

Den ene siden er ferdig sydd, nå gjenstår den andre.

Jeg syr to tre-trinnsikksakksømmer (elastisk søm) på hver side av klippemaskene. Da rakner ikke noe.  

Ferdig sydd. Denne gangen tok jeg tre sømmer.

Så kommer det skumle, dog så morsomme. Selve klippingen. Finn frem en skarp saks og klipp i vei. Det er med nervene på utsiden av kroppen jeg klipper, men det er litt morsomt også 😉

Klippe, klippe, klippe, klippe…

Ferdig klipt! Jeg har også klippet vekk overskuddsgarnet i midten.

Etter at jeg har klipt opp, henter jeg opp masker til stolper. Plukk opp 3 masker, opp over 1 og forsett sånn oppover så får du en passe stolpe. Akkurat over vrangbordene kan du gjerne plukke opp alle maskene for at ikke stolpen skal dra seg sammen i kantene. Husk at det blir penest å plukke opp et oddetall for da kan du avslutte med samme type maske. 

Plukk opp masker langs hele kanten.

Ferdig med begge stolpene. Husk knappehull!

Når begge stolpene er ferdig strikket så skal man sy noen pene bånd over sårkantene. På Hjertesangkofta har jeg brukt noen tykke blondebånd fra Kort & Godt fra min personlige samling. 

Pyntebandet blir sydd fast med nål og tråd for hånd.

Etter sårkantene er skjult på begge sider, syr jeg i knapper. På Hjertesangkofta har jeg ikke valgt tradisjonelle tinnknapper, men perlemorsknapper som jeg syns ble pent inntil det hvite mønstret. 

På plass med knappene

Og så etter litt arbeid, har man en perfekt kofte. Ikke så vanskelig som man tror, det er bare å hoppe ut i det!

Fiks ferdig Hjertesangkofte!
 https://www.liljestrikk.com/produkt/hjertesangkofte/

Syns du dette var hjelpsomt? Eller har du noen andre gode tips til koftemontering? Legg igjen en kommentar under da vel!

Konkurranse

I forbindelse med lanseringen av Hjertesang og Hjertesangkofte så har jeg dratt i gang en aldri så liten konkurranse. Det eneste du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å kjøpe oppskriften på enten Hjertesang eller Hjertesangkofta så er du med i trekningen av en garnpakke til en av disse. Fargene du kan velge imellom finner du på bildet. Jeg trekker en vinner lørdag 27.oktober og vinneren vil bli kontaktet på e-post. 

Hvilken ønsker du deg? Legg gjerne en kommentar under 🙂

Hjertesang

Hjertesang, selve ordet er herlig. Bare hør en gang til; Hjertesang. Jeg kjenner en indre fred når jeg hører ordet. Men Hjertesang er ikke bare et ord som får meg til å senke skuldrene, det er et nytt design! 

Hjertesang barnegenser

Hjertesang ble til da Solveig Walaas Vestøl fra Tre Sopranos spurte om jeg hadde en tradisjonell mønsterstrikkgenser, altså kofte, som kunne brukes på photoshoot. Det hadde jeg ikke så da måtte jeg jo lage en. Jeg satte meg ned og begynte å tegne, og Hjertesang ble resultatet. Selv om det var voksengenseren som ble først ferdig, er det oppskriften på barnegenseren som ble først utgitt. Men frykt ikke, det kommer både genser og kofte (jakke) til voksen også. 

I mellomtiden kan du strikke denne herlige genseren til en du er glad i. Her finner du oppskriften.

Luefavoritter for høsten

Da har skolen startet og de fleste er tilbake igjen i barnehagen. Nå kommer høsten og det er på tide å planlegge ny strikket garderobe for barna. I den anledning vil jeg vise frem to av mine favoritter til høsten.

Snøklokkelue

Den første er for jentene og er Snøklokkelua. Denne er en nett og søt lue med herlig snøklokkemønster. Jeg har valgt å strikke den i DROPS Cotton Merino for at den ikke skal være så varm. Perfekt når temperaturene kryper nedover på morgenkvisten. Den finnes i tre forskjellige størrelser fra barn til dame.


Lynlue

Min andre er favoritt passer kanskje best til gutta, men veldig kul til jentene også. Dette er lynlua. Denne tøffe lua er enkel å strikke da mønstret kommer frem ved å variere på rett- og vrangstrikk. Med i oppskriften får du også oppskriften til lynhalsen. Denne er en tøff tubehals i samme lynmønster. Også her har jeg valgt å strikke i DROPS Cotton Merino slik at ikke lua blir for varm. Lynlua får du i fire ulike størrelser fra 2 år til voksen.


Hvilken er din favoritt?

Sommerens nyheter

For mange er sommerferien over for denne gang og for andre har den så vidt begynt. Jeg har ikke ligget på latsiden i sommer, men har jobbet med mange nye design. Tre av dem ble publisert i sommer.

Vranglua og vranghalsen

Den første var Vranglua og Vranghalsen. Kanskje ikke det man forbinder med sommerstrikk, men jeg syntes allikevel at det var riktig å  strikke denne. Med barnehage- og skolestart rett rundt hjørnet er det viktig å planlegge høstens garderobe. Dette settet er perfekt for både barnehage og skole. Enkelt og ta på og varmer godt. Det finnes i str 2 år til voksen så her kan hele familien få vært sitt sett i sine favorittfarger. Genialt, ikke sant?

Adriangenser

Så kom Adriangenseren. Denne herlige, lekne genseren er perfekt for aktive og nysgjerrige barn. Det er min egen sønn, Adrian, som er inspirasjonen til denne genseren. Han elsker farger og er høyt og lavt til enhver tid. Hva med å lage en i ditt barns favorittfarger til skolestart?

Sommerlilje

Til sist kom den herlige Sommerlilje. Denne toppen er min sommerfavoritt. Den strikkes i Dale Pure Lino og er både sval og mye mot kroppen. Garnet har en flott glans og faller fint mot kroppen. Jeg valgte å lage en V-hals så den skulle bli ekstra sval og flatterende for sommerbrun hud.


Da har jeg presentert mine nyeste design Vranglua og Vranghalsen, Adriangenseren og Sommerlilje. Hvilken er din favoritt? Skriv det gjerne i kommentarfeltet under.

Vi strikkes!

0