Blogg

Hjertesang

Hjertesang, selve ordet er herlig. Bare hør en gang til; Hjertesang. Jeg kjenner en indre fred når jeg hører ordet. Men Hjertesang er ikke bare et ord som får meg til å senke skuldrene, det er et nytt design! 

Hjertesang barnegenser

Hjertesang ble til da Solveig Walaas Vestøl fra Tre Sopranos spurte om jeg hadde en tradisjonell mønsterstrikkgenser, altså kofte, som kunne brukes på photoshoot. Det hadde jeg ikke så da måtte jeg jo lage en. Jeg satte meg ned og begynte å tegne, og Hjertesang ble resultatet. Selv om det var voksengenseren som ble først ferdig, er det oppskriften på barnegenseren som ble først utgitt. Men frykt ikke, det kommer både genser og kofte (jakke) til voksen også. 

I mellomtiden kan du strikke denne herlige genseren til en du er glad i. Her finner du oppskriften.

Luefavoritter for høsten

Da har skolen startet og de fleste er tilbake igjen i barnehagen. Nå kommer høsten og det er på tide å planlegge ny strikket garderobe for barna. I den anledning vil jeg vise frem to av mine favoritter til høsten.

Snøklokkelue

Den første er for jentene og er Snøklokkelua. Denne er en nett og søt lue med herlig snøklokkemønster. Jeg har valgt å strikke den i DROPS Cotton Merino for at den ikke skal være så varm. Perfekt når temperaturene kryper nedover på morgenkvisten. Den finnes i tre forskjellige størrelser fra barn til dame.


Lynlue

Min andre er favoritt passer kanskje best til gutta, men veldig kul til jentene også. Dette er lynlua. Denne tøffe lua er enkel å strikke da mønstret kommer frem ved å variere på rett- og vrangstrikk. Med i oppskriften får du også oppskriften til lynhalsen. Denne er en tøff tubehals i samme lynmønster. Også her har jeg valgt å strikke i DROPS Cotton Merino slik at ikke lua blir for varm. Lynlua får du i fire ulike størrelser fra 2 år til voksen.


Hvilken er din favoritt?

Sommerens nyheter

For mange er sommerferien over for denne gang og for andre har den så vidt begynt. Jeg har ikke ligget på latsiden i sommer, men har jobbet med mange nye design. Tre av dem ble publisert i sommer.

Vranglua og vranghalsen

Den første var Vranglua og Vranghalsen. Kanskje ikke det man forbinder med sommerstrikk, men jeg syntes allikevel at det var riktig å  strikke denne. Med barnehage- og skolestart rett rundt hjørnet er det viktig å planlegge høstens garderobe. Dette settet er perfekt for både barnehage og skole. Enkelt og ta på og varmer godt. Det finnes i str 2 år til voksen så her kan hele familien få vært sitt sett i sine favorittfarger. Genialt, ikke sant?

Adriangenser

Så kom Adriangenseren. Denne herlige, lekne genseren er perfekt for aktive og nysgjerrige barn. Det er min egen sønn, Adrian, som er inspirasjonen til denne genseren. Han elsker farger og er høyt og lavt til enhver tid. Hva med å lage en i ditt barns favorittfarger til skolestart?

Sommerlilje

Til sist kom den herlige Sommerlilje. Denne toppen er min sommerfavoritt. Den strikkes i Dale Pure Lino og er både sval og mye mot kroppen. Garnet har en flott glans og faller fint mot kroppen. Jeg valgte å lage en V-hals så den skulle bli ekstra sval og flatterende for sommerbrun hud.


Da har jeg presentert mine nyeste design Vranglua og Vranghalsen, Adriangenseren og Sommerlilje. Hvilken er din favoritt? Skriv det gjerne i kommentarfeltet under.

Vi strikkes!

0