Lek med garn

Helt siden jeg var lita har jeg elsket å skape mine egne ting. Om det var å male og tegne eller lage store ting av papp spilte ikke noen rolle. Jeg lærte meg tidlig ulike garnteknikker som veving, hekling og strikking. Heldigvis for meg så hadde (og har altså) jeg en mor som villig lærte vekk. Noe av det første jeg strikket var grytekluter og klær til Barbie-dukkene.

Her har Barbiedukkene fått nye antrekk. Lange knestrømper var et must på 90-tallet.

På håndarbeiden på skolen var også strikking på pensum. Egentlig var oppdraget å strikke ei lue, men jeg, sta som jeg var, mente at lue, det brukte jeg ikke, så jeg gikk i gang med å strikke meg et egendesignet skjerf med åttebladsroser i bunn. Riktignok ser jeg nå at alle vrangmaskene i glattstrikken har blitt vridd, men øvelse gjør mester.

Nå er jeg mamma selv og har gleden av å følge min egen sønns lek med garn. Han har både lært å strikke litt og nå er det fingerstrikking som er det store. Han har laget seg sitt eget smettesjerf og er kjempestolt av det. Nå er han i gang med nr 2. 

Hva lagde du som barn? Og har du egne barn som du lærer vekk ulike garnteknikker til? Del med meg i kommentarfeltet da vel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.