Ånei! Koftemontering! Eller?

Montere kofte; det er mange som tenker på det med skrekk. «Mener du at jeg må klippe opp? Nei, takk!» Jeg syns også det er skummelt, men det blir lettere og lettere for hver gang jeg prøver det. I denne posten skal jeg vise deg hvordan jeg gjør det. Jeg er ingen ekspert på området, men det har alltid godt bra. 

Først finner jeg frem den gamle Pfaff-symaskina som jeg har arvet etter bestemor. Ja, den er fra 60-tallet, men fungerer like fint ennå. Trenger bare å smøres en gang i blant, noe min snille pappa tar seg av. 
Har du ingen symaskin? Lån av familie eller venner eller kanskje ditt lokale husflidslag.

Den ene siden er ferdig sydd, nå gjenstår den andre.

Jeg syr to tre-trinnsikksakksømmer (elastisk søm) på hver side av klippemaskene. Da rakner ikke noe.  

Ferdig sydd. Denne gangen tok jeg tre sømmer.

Så kommer det skumle, dog så morsomme. Selve klippingen. Finn frem en skarp saks og klipp i vei. Det er med nervene på utsiden av kroppen jeg klipper, men det er litt morsomt også 😉

Klippe, klippe, klippe, klippe…
Ferdig klipt! Jeg har også klippet vekk overskuddsgarnet i midten.

Etter at jeg har klipt opp, henter jeg opp masker til stolper. Plukk opp 3 masker, opp over 1 og forsett sånn oppover så får du en passe stolpe. Akkurat over vrangbordene kan du gjerne plukke opp alle maskene for at ikke stolpen skal dra seg sammen i kantene. Husk at det blir penest å plukke opp et oddetall for da kan du avslutte med samme type maske. 

Plukk opp masker langs hele kanten.
Ferdig med begge stolpene. Husk knappehull!

Når begge stolpene er ferdig strikket så skal man sy noen pene bånd over sårkantene. På Hjertesangkofta har jeg brukt noen tykke blondebånd fra Kort & Godt fra min personlige samling. 

Pyntebandet blir sydd fast med nål og tråd for hånd.

Etter sårkantene er skjult på begge sider, syr jeg i knapper. På Hjertesangkofta har jeg ikke valgt tradisjonelle tinnknapper, men perlemorsknapper som jeg syns ble pent inntil det hvite mønstret. 

På plass med knappene

Og så etter litt arbeid, har man en perfekt kofte. Ikke så vanskelig som man tror, det er bare å hoppe ut i det!

Fiks ferdig Hjertesangkofte!
 https://www.liljestrikk.com/produkt/hjertesangkofte/

Syns du dette var hjelpsomt? Eller har du noen andre gode tips til koftemontering? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.